2007-04-05

Tidsramen krymper

Det är allt för mycket som borde varit gjort igår och alltför många som borde ha kontaktats i förra veckan. Trots det känns det som om vi börjar få kontroll över vad vi håller på med och att varje hinder kommer att kunna forceras. Under ett sista möte inför utställningen med personalen på konsthallen dubbelkollade vi alla punkter på vårt schema och fick lugnande besked om att hängningen kommer att gå lysande. Vi har oroat oss en hel del över hur allting ska hinna komma på plats rent fysiskt och vi har den senaste tiden haft svårt att föra några samtal med varandra utan att någon plötsligt utbrister, ’’Har du skickat mailet till…’’,’’ Har vi koll på vem som ska göra …’’ eller ’’Har någon tänkt på…’’ Efter ett sådant utspel blir det ofta en stum tystnad i gruppen under några minuter varpå alla tar upp sina telefoner och börjar ringa. Därför kändes det bra med detta sista avstämningsmöte. Stödet vi fått från konsthallen och intresset för att finna lösningar på små och lite större problem har varit enastående och vi känner oss allt tryggare i förvissningen om att allt kommer att gå bra.

Veckan i övrigt har till stor del gått åt till att få ordning på den budget som ideligen spricker och jämföra den med vår storslagna vision om ett fantastiskt rum. En bild som jag och Hanna enträget försöker förmedla till våra sponsorer. Igår fattade vi tillsammans med Engelska tapetmagasinet beslut om att satsa på en guldgul tapet med medaljonger som kommer att stå sig fint mot golvet och vi letar nu efter en färg som kan komplettera den och ett par bekväma sittgrupper. Vi har till slut också hittat våra fem stora mattor som ska hämtas upp i Borås.

Under tiden sitter Pär kvar på gården med sin laptop fastklistrad under fingrarna och mobilen i örat och Andreas bygger om och ändrar små detaljer i vårt virtuella rum samt ritar upp och snickrar ihop vår fasta inredning i skolans källare.

Inga kommentarer: